Etno kuće obitelji Karlovčan

Dođite na etno imanje obitelji Karlovčan i ušetajte u prošlost 😉

Želite li se u trenu vratiti sto godina u povijest i vidjeti kako se nekad živjelo dođite u pitomo podravsko selo Brodić na imanje „Etno kuće obitelji Karlovčan“
To prekrasno mjesto kao da je ostalo zarobljeno u nekoj staroj podravskoj priči u koju i vi možete uči i postati njezin dio.

Etno kuće obitelji Karlovčan Brodić - t1U stvari imanje “Etno kuće obitelji Karlovčan” je jedno malo selo, selo iz davne prošlosti Podravine. Tamo ćete naći nekoliko starinskih kuća koje su opremljene autentičnim namještajem i uporabnim predmetima kojima su se služili ljudi prije puno godina.
Naći ćete tamo i stari mlin, pekaru, štagljeve i kukuružnjake. Uz to i puno alata kojima su se Podravci koristili u poljoprivredi, kovačkoj radionici i u svakodnevnom životu.
Sve što je bilo potrebno za život u takvom malom podravskom selu možete vidjeti u tom pravom muzeju starina.
No kakvo bi to selo bilo da nema životinja, i to domaćih a i onih malo manje domaćih. Na imanju tako možete vidjeti konje (i velike i male ponije), svinje, kokoši ali isto tako i jelene i srne i divlje svinje.

Etno kuće obitelji Karlovčan Brodić - t2Samo par stotina metara od imanja protječe jedna od najljepših rijeka Europe, rijeka Drava po kojoj je cijela Podravina i dobila ime. Svakako prošećite do njezinih obala i uživajte u hladu kraj te mirne i velike rijeke. Ako želite možete se provozati skelom a ako ste došli u većem društvu ljubazni domaćini će vam ponuditi i da se provozate riječnim brodom koji je usidren na obali nedaleko imanja.

Odlučite li doći u Brodić dočekati će vas cijela obitelj Karlovčan čiji trud je zaslužan što postoji jedno tako posebno mjesto. Oduševiti će vas njihova dobrodošlica i sigurno ćete uživati u delicijama koje će vam pripremiti po starinskim receptima i od domaćih sastojaka.

Etno kuće obitelji Karlovčan Brodić - t3Uskoro će se na imanju urediti i sobe u kojima ćete moći odsjesti ako se odlučite ostati par dana. A ako volite kampiranje u šatorima ili kamperima već sad možete doći u višednevni posjet. Kampiranje je besplatno i sve što trebati je doći i uživati u svemu što vas tamo čeka.

Imanje „etno kuće obitelji Karlovčan” prvi je mali dragulj skriven u sred te naše lijepe Podravine koji samo čeka da dođete i otkrijete ga.

Želite li otkriti ljepote imanja i cijelog tog kraja biciklom (što je i najbolji način) pogledajte na stranici Nippy Ture koje biciklističke pakete smo priredili za vas.