Imanje Dravska iža u Križnici

Želite li odmoriti i dušu i tijelo dođite na imanje Dravska iža u Križnici

Jedno od destinacija koje svakako morate posjetiti ako se nađete u Podravini je imanje Dravska iža u Križnici, sela sa druge strane Drave 😉 .
Već sam dolazak na imanje poseban je doživljaj. U cijeli taj kraj, to jest u selo Križnicu gdje se nalazi imanje Dravska iža, možete doći ili pješačkim visećim mostom dugim 250 metara koji je izgrađen 1967. godine, ili skelom koja na ovome mjestu postoji vjerojatno još od doba Rimljana, prije oko 2000. i više godina.

Naime selo Križnica nalazi se na lijevoj obali Drave i morate preći rijeku Dravu da bi došli do sela i do Dravske iže. img_1959
Križnica je zaštićeni krajolik s istoimenim naseljem, kojeg s jedne strane okružuju rukavci rijeke Drave a s druge strane granica republike Mađarske.
Cijelo to područje je stanište mnogih ugroženih životinja i zbog toga je proglašeno zaštićenim krajolikom i nalazi se unutar regionalnog parka “Područje rijeke Mure i Drave”
Križnica je jedinstveno područje, prava oaza mira i tišine.

U sred sve te ljepote smjestila sa naša destinacija Dravska iža.
Imanje Dravska iža je i restoran, caffe bar, prenoćište i rekreacijski centar.
img_2488Prvo, tamo možete odlično jesti, ponuditi će Vam izuzetan i raznolik jelovnik. Restoran je nadaleko poznat po pripremi jela od svježe ulovljene dravske ribe (fiš paprikaš, pečena riba, šaran sa rašalja) ali i sve druge vrste jela nisu im strane. Možete naručiti razna jela od divljači (srneći paprikaš, jela od divljih pataka, fazana, jarebica), od svih vrsta mesa (janjetina, prasetina, govedina).
Uz to ćete dobiti kruh iz krušne peći i za desert domaće kolače. I sve to pripremljeno od svježih namjernica iz vlastitog uzgoja.
Poslije ćete to sve zaliti odličnim podravskim vinima.
Želite ostati više od jednog dana? Nama problema, možete odsjesti u njihovim lijepo uređenim sobama. Imanje može ugostiti čak do 50 gostiju.
Dolazak u odlično uređene apartmane organiziran je vlastitim prijevozom od rijeke Drave do njih, i to autobusom, mini busom ili automobilom, kao i kočijama sa konjskom zapregom – po Vašoj želji.
img_2483No ako ste mislili da će Vam ovdje biti dosadno prevarili ste se, imanje je i pravi rekreacijski centar. Prvo, sa nama ćete biciklom prokrstariti cijelo područje Križnice, svaki kutak i svako skriveno mjesto.
Kad se vratite sa vožnje možete se okupati na bazenima u sklopu imanja a ako Vam to nije dosta možemo za Vas organizirati rafting Dravom, ribolov ne nekom od rukavaca Drave, jahanje ili vožnju kočijom.

Ako ste se došli odmoriti od gradske vreve, tekućih problema, stresova …ovo Vam je idealno rješenje.
Dođite i otkrite sa nama ovaj skriveni dravski dragulj.

Na linku možete pogledati trodnevni biciklistički aranžman koji smo priredili za vas a polazišno mjesto je imanje Dravska iža u Križnici: Bajsom i žlicom po Podravini